nieuws

MRP Development ontwikkelt 200 huurwoningen naast Amstelstation

woningbouw 687

MRP Development ontwikkelt 200 huurwoningen naast Amstelstation
Foto: Ronald Bakker

MRP Development en VenhoevenCS architecture+urbanism gaan 200 huurwoningen realiseren tegenover het Amstelstation in Amsterdam.

De partijen hebben het project onlangs definitief gegund gekregen, meldt de gemeente Amsterdam.

80 procent voor middeninkomens

Van de 200 woningen is ongeveer 80 procent bestemd voor middeninkomens en 20 procent voor woningen in de vrije huur. Een deel van de middensegment huurwoningen is geschikt voor grotere gezinnen, omdat de gemiddelde woninggrootte 140 m2 is.

Amsterdam wil met dit plan de stad bewoonbaar houden voor mensen met middeninkomens. Daarvan is een groot tekort.

‘Amsterdam moet voor iedereen bewoonbaar blijven’

Wethouder Laurens Ivens (Bouwen en Wonen): “Deze huurwoningen zijn hard nodig om aan mensen met middeninkomens voldoende betaalbare woonruimte te bieden. Amsterdam moet een stad blijven waar voor iedereen plek is om te wonen, ongeacht of je een laag, een gemiddeld of een hoog inkomen hebt.”

Duurzaam belangrijk bij selectie

De woningen krijgen een duurzaam karakter. Dat was een belangrijke overweging in de selectie van de partijen. Op de daken van de twee gebouwen en in de gezamenlijke tuinen komen een toekomstbestendige waterberging en water-hergebruikmethodes, voor bijvoorbeeld het doorspoelen van de toiletten. Ook komen er zonnepanelen op de daken voor het opwekken van stroom.

Om de woningen heen komen verschillende voorzieningen, zoals een supermarkt, horeca, broedplaatsen voor kunstenaars en een centrum voor huiswerkbegeleiding.

Grondige renovatie rondom Amstelstation

Het Amstelstation en de directe omgeving worden grondig gerenoveerd en heringericht. Daarvoor wordt samengewerkt met ProRail, NS, Vervoerregio Amsterdam en GVB.

Reageer op dit artikel