nieuws

Bouwondernemer Bert Verwelius omgekomen bij vliegtuigcrash

woningbouw Premium 4716

Bouwondernemer Bert Verwelius is omgekomen toen het vliegtuigje waarin hij zat neerstortte op het vliegveld van Münster-Osnabrück in Duitsland. Hij is eigenaar van de onderneming Verwelius bouwen.

Bouwondernemer Bert Verwelius omgekomen bij vliegtuigcrash

Dit melden verschillende media, waaronder Quote, AD en de Gooi- en Eemlander. Een betrouwbare bron zou aan diverse kranten hebben bevestigd dat het om Verwelius gaat. De familie van Verwelius wil echter nog niet op het overlijden van de ondernemer reageren. Dat geldt ook voor een woordvoerder van zijn vastgoedbedrijf, schrijft het AD.

Woningbouw en utiliteitsbouw

Bert Verwelius is de zoon van oprichter Verwelius senior, die in 1955 het bedrijf oprichtte. Bert nam de ontwikkelende bouwonderneming, die zich vooral richt op woningbouw en utiliteitsbouw, in de jaren 80 van zijn vader over en bouwde het uit. Hij kreeg er een geschat vermogen van 220 miljoen euro door, waardoor hij in de Quote500 belandde, schrijft het AD.

Veel grondposities

De bouwondernemer stond er vooral om bekend agrarische grond op te kopen op plekken in de Randstad die hij kansrijk achtte voor woningbouw. Op de website van zijn bedrijf staat al jaren de oproep om interessante ‘grondposities’ aan te bieden. Verwelius staat daarom ook in de top-15 van de ontwikkelaars met de meeste grondposities voor woningbouw.

Verbouwing op de Dam

Een van de meest recente bekende projecten van Verwelius was de verbouwing van het voormalige hoofdkantoor van Verwelius op de Dam. Dit gebouw is getransformeerd naar vijfsterren-penthouses van 1,1 miljoen tot 25 miljoen euro. Een ander project van Verwelius is bijvoorbeeld de realisatie van Park Bloeyendael, de prestigieuze woonwijk op de grens van Utrecht en De Bilt. In 2012 ontwikkelde Verwelius samen met Volker Wessels Vastgoed 1100 woningen in het waterrijke kassengebied tussen Amsterdam en Den Haag.

Nog een ander slachtoffer

Bij de crash kwam ook een andere inzittende om, een Duitser. Dat bevestigt een woordvoerster van Buitenlandse Zaken aan het ANP. Het vliegtuigje was rond 11.00 uur opgestegen uit Lelystad. Ongeveer een uur later, bij de landing in Münster, ging het mis. Waarom is nog niet bekend. Het was een vlucht waarbij de piloot bepaalde manoeuvres moet doen om het brevet te halen of te behouden.

Volgens een woordvoerder van Lelystad Airport zou het toestel donderdagavond terugkeren naar Lelystad. Het zou gaan om een Beech G 58 Baron.

Reageer op dit artikel