nieuws

Balkon Groningen breekt af, corporatie kondigt verbod aan

woningbouw 1235

Balkon Groningen breekt af, corporatie kondigt verbod aan

In Groningen is woensdag een balkon afgebroken. Het gaat om een balkon van een flat aan de Westindischekade. Woningcorporatie Lefier, eigenaar van de flat, heeft de bewoners van 312 andere appartementen verboden om voorlopig gebruik te maken van hun balkons.

“Een bewoner werd woensdagochtend wakker van een hard geluid. Toen hij ging kijken, zag hij dat een klein balkonnetje was losgeschoten van de voorgevel. Hij hing nog wel aan de gevel, maar was erg los. Wij hebben het balkon meteen verwijderd”, laat woningcorporatie Lefier weten. Het balkon is niet op de stoep terechtgekomen en er is niemand gewond geraakt.

Alle balkons aan de Westindischekade en aan twee straten ernaast, de Surinamestraat en de Paramaribostraat, worden gestut en gecontroleerd. Volgens Lefier zijn er geen andere gebouwen met zulke balkons in de stad.

Het is niet bekend wanneer de balkons kunnen worden vrijgegeven. “Er moet gedegen onderzoek worden gedaan en daar is tijd voor nodig”, aldus Lefier.

Zeven jaar gelden stortte in Leeuwarden een galerijvloer in. Corporaties zijn daarna door de overheid aangespoord om de draagconstructies van flats gebouwd in de jaren zestig en zeventig te laten controleren. Dat leidde tot ingrepen in onder andere Venlo en Breda.

Reageer op dit artikel