nieuws

ERA bouwt Happy Days: woonwijk met campinggevoel

woningbouw Premium 1116

ERA bouwt Happy Days: woonwijk met campinggevoel

Pingpong, picknicktafels, parkeren buiten de wijk. Wonen alsof je op vakantie bent. Dat is de ambitie van ERA Contour met Happy Days in Zoetermeer. De glamping voorbij.

Sunday, monday, happy days… Luister naar de tune van de oude Amerikaanse televisieserie Happy Days en er verschijnt direct een glimlach op het gezicht van oud-kijkers. Wat dat betreft heeft het nieuwe bouwproject van ERA Contour in Zoetermeer direct een streepje voor. De naam spreekt tot de verbeelding.

De marketeers van het bouwbedrijf weten het woningbouwproject van tweehonderd exemplaren (huur en koop) zelf ook goed te verkopen. “Een woonwijk die aanvoelt als een vakantiepark, met veel groene ruimten, picknicktafels, een vuurplaats of een tafeltennistafel. In het Zoetermeerse Dwarstocht, dicht tegen Oosterheem aan, wordt het werkelijkheid.”

Ruim

Het project laat zich verder kenmerken door veel groen en ruime woningen (125 tot 180 vierkante meter). Parkeerplaatsen komen aan de rand van de duurzame buurt zonder aardgas. Toekomstige kopers mogen meepraten over het eindresultaat.

Ook wethouder Marc Rosier van de leisure-stad is er blij mee. “Met Happy Days kunnen we een unieke woonomgeving in Zoetermeer creëren. Daarmee hopen we niet alleen een nieuwe groep bewoners aan te trekken, maar willen we ook woningbouwprojecten elders in Nederland inspireren.”

ERA bedacht het plan met Plein06. Starters, maar ook stelletjes van alle leeftijden én gezinnen zijn er van harte welkom. De bouw gaat volgend jaar van start.

Reageer op dit artikel