nieuws

Pennings, De Kok en Zwaluwe gaan tweeduizend woningen verduurzamen

woningbouw 941

Pennings, De Kok en Zwaluwe gaan tweeduizend woningen verduurzamen
Warmtepomp

Woningcorporatie Thuisvester laat de komende drie jaar 2.000 woningen verduurzamen naar label A. Totale kosten: 80 miljoen euro. Pennings, De Kok en Zwaluwe gaan het doen.

De 2000 woningen worden naar label A gebracht door onder meer spouwmuurisolatie, dakisolatie, HR++ glas en het plaatsen van zuinigere installaties. Tegelijkertijd wordt buiten geschilderd en worden kozijnen, goten en hemelwaterafvoer vervangen.

Deze programma-aanpak is voor Thuisvester nieuw. “Het proces is efficiënter omdat er een totaalcontract is voor 2.000 woningen waarmee de voorbereidingstijd van 1,5 jaar kan worden teruggebracht naar 20 weken. Transparantie en wederzijds vertrouwen, in gesprek blijven en kennis durven delen zijn de basis van deze samenwerking.”

Nieuwbouw standaard naar nul-op-de-meter

De Brabantse woningcorporatie heeft zo’n 13.500 huurwoningen in de gemeenten Oosterhout, Geertruidenberg, Rucphen en Zundert. Met deze versnelling verwacht Thuisvester aan haar doelstelling te voldoen om eind 2021 voor haar woningen een gemiddeld energielabel B te behalen.

Nieuwbouw is bij Thuisvester standaard nul-op-de-meter. De norm in Brabant. “Ik ken geen corporaties die het anders doen”, zei directeur-bestuurder Pierre Hobbelen onlangs tegen Cobouw.

Reageer op dit artikel