nieuws

VEH: ‘Huizenbezitter laat geld liggen’

woningbouw 1008

VEH: ‘Huizenbezitter laat geld liggen’
Aandacht voor de bewoners maakt het verschil

Huizenbezitters laten in veel gevallen geld liggen als ze een nieuwe hypotheek afsluiten. Uit onderzoek van de Vereniging Eigen Huis (VEH) blijkt dat 90 procent van de huiseigenaren bij een renteherziening ‘gewoon’ het nieuwe rentevoorstel van de hypotheek van zijn bank accepteert, terwijl ze elders misschien goedkoper uit zijn.

Sinds 2013 zijn geldverstrekkers verplicht klanten drie maanden voordat een rentevaste periode afloopt met een nieuw rentevoorstel te komen. In de meeste gevallen wordt volgens VEH door klanten blind bij het kruisje getekend, terwijl ze bij andere kredietverstrekkers mogelijk honderden euro’s per jaar goedkoper uit kunnen zijn.

Kosten kunnen snel worden terugverdiend

Volgens de VEH zitten aan de overstap van aanbieder weliswaar kosten verbonden, maar deze kunnen vaak snel worden terugverdiend. De vereniging roept huiseigenaren daarom op om actiever op zoek te gaan naar concurrerende aanbiedingen.

Reageer op dit artikel