nieuws

Sneek krijgt eerste Heijmans One- woningen van Noord-Nederland

woningbouw 2254

Sneek krijgt eerste Heijmans One- woningen van Noord-Nederland
Maikel Samuels

Heijmans gaat volgende week de eerste verplaatsbare woningen met het concept Heijmans One in het noorden van Nederland plaatsen. Sneek krijgt de primeur met twintig huizen.

Het zijn niet de eerste verplaatsbare woningen in Noord-Nederland, maar wel de eerste van Heijmans in het noorden van het land. De woningen, die geplaatst worden in opdracht van de gemeente Súdwest-Fryslân en corporatie Accolade, moeten inspelen op de behoefte aan woonruimte voor kleine huishoudens. Op dit moment is daar volgens de partijen vraag naar.

‘Het is lastig te voorspellen of deze vraag in de toekomst blijft. Dat vraagt om flexibiliteit. De woningen van Heijmans hebben een levensduur van dertig jaar en worden in ieder geval voor tien jaar in Sneek geplaatst’, schrijven de partijen in een bericht.

Tien woningen voor statushouders

Daarnaast hebben de gemeente en Accolade samen de taak op statushouders een woning te bieden. Tien van de twintig woningen worden dan ook gerealiseerd voor deze doelgroep. Daarmee willen de partijen de druk op de woningmarkt verlichten.

 

Zo komen de woningen eruit te zien.

Oplevering half februari

De Heijmans One-woningen, die een woonoppervlakte  hebben van 39 vierkante meter, komen dinsdag 16 januari kant- en klaar op de bouwplaats aan. Op de locatie worden de begane grond en de verdieping boven op elkaar geplaatst. Daarna hoeven alleen riolering, water en elektra nog worden aangesloten. Het plaatsen van een woning duurt een dag. De verwachting is dat half februari alle twintig woningen worden opgeleverd.

Reageer op dit artikel