nieuws

Ballast Nedam bouwt 150 meter hoge Cooltoren ‘met een buikje’

woningbouw Premium 3645

Ballast Nedam bouwt 150 meter hoge Cooltoren ‘met een buikje’

Ballast Nedam gaat de 150 meter hoge witte Cooltoren bouwen in hartje Rotterdam. Het hoogste appartementengebouw in de stad krijgt 270 appartementen en is een project van UVastgoed.

Met de gegunde opdracht is 100 miljoen euro gemoeid, maakt de bouwer bekend. De vijftig verdiepingen tellende woontoren van 37.000 vierkante meter komt op een ronduit krappe bouwlocatie ingeklemd tussen tussen de Witte de With, de Schiedamsedijk en het Vasteland.

Past bij lager risicoprofiel

Ballast Nedam is opgetogen over de opdracht: Chief Business Development Officer Edwin de Kuiper: “Het project past perfect in de strategie, projecten van hoge kwaliteit en met een lager risicoprofiel.”

Zwaartepunt in het midden

Het ontwerp van de Cooltoren is getekend door V8 architects en uitgewerkt door Wolf Dikken en Van Rossum in samenwerking met Ballast Nedam. De woontoren krijgt een opvallend en functioneel relevant silhouet; het zwaartepunt ligt in het midden. De toren heeft als het ware ‘een buikje’.

De horizontale stapeling van de 50 woonlagen verloopt door de plaatsing van de balkons en de toepassing van panoramische bandramen. Hierdoor past de toren goed in haar omgeving en heeft de hoogte op elk niveau betekenis; tot 70 meter legt de toren de relatie met het leven op straat, boven deze hoogte wordt het wonen bepaald door het panorama.

Reageer op dit artikel