nieuws

Overal torenkranen: Amsterdam piekt met 7.300 woningen in aanbouw

woningbouw Premium 1160

Overal torenkranen: Amsterdam piekt met 7.300 woningen in aanbouw
Wiener & Co

De woningbouw in Amsterdam draait op volle toeren. In 2017 startte de bouw van zo’n 7.300 woningen.

Dat meldt de gemeente. 2.500 van de woningen hebben een lage huur (tot € 710), 1.100 een middelhoge huur (tot € 971). De rest is koop en dure huur. Tot en met 2020 worden in de regio zo’n 60.000 woningen gebouwd, 20.000 meer dan in de oorspronkelijke plannen.

De afgelopen vier jaar startte de bouw van gemiddeld 6.500 woningen. Dat zijn er 1.500 meer dan oorspronkelijke bestuurlijke ambitie van 5.000. De huizen zijn nodig want de Amsterdamse bevolking groeit hard en de vraag is groot.

Dat de bouw in de hoofdstad goed op gang is, werd een paar maanden geleden al duidelijk. Pierre van Rossum, directeur Grond en Ontwikkeling van de gemeente Amsterdam had al 7000 nieuwe woningen geteld. “Tijdens de crisis zei men: het wordt nooit meer zoals vroeger. Ik zeg wel eens: het is nog erger dan vroeger. In deze bestuursperiode (2014-2018, red.) gaan we waarschijnlijk de start bouw hebben van 25.000 woningen. Ik werk dertig jaar voor de stad, ik heb dat niet eerder meegemaakt.”

Wiener & Co

Wiener & Co

Wiener & Co van volhardend Heijmans wint Zuiderkerkprijs

In de hoofdstad werd deze week ook de winnaar van de Zuiderkerkprijs bekend, een prijs voor het beste woningbouwproject. Wiener & Co van Heijmans won. Uit het juryrapport: Wiener & Co maakt indruk, niet in het minst vanwege het doorzettingsvermogen van het projectteam dat jarenlang heeft gewerkt aan de realisatie van het complex. Het verrassende ontwerp, de volharding van het projectteam, de geslaagde ‘inbreiding’ in de binnenstad, het samenspel van architectuur en landschap en de durf van kopers van papier.”

Ook de Van der Pekbuurt viel in de prijzen en werd benoemd tot beste herontwikkelings- of renovatieproject van erfgoed. Opdrachtgever van het project is Ymere.

 

Van der Pek-buurt is t beste herontwikkelings- of renovatieproject van erfgoed.

Van der Pek-buurt is het beste herontwikkelings- / renovatieproject van erfgoed.

Reageer op dit artikel