nieuws

Oktober verrast met hoge verkoopcijfers nieuwbouw

woningbouw 1150

Oktober verrast met hoge verkoopcijfers nieuwbouw
Personeelstekort loopt op naar recordhoogte Foto: Suzanne van de Kerk

Bouwers en ontwikkelaars hebben in oktober 3.822 nieuwe woningen verkocht. Dit is maar liefst 43 procent meer dan in dezelfde maand van vorig jaar.

Dat meldt NVB Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers. De vereniging laat weten positief verrast te zijn door dit cijfer. “Het is een hoopvol bericht, omdat in de eerste maanden van 2017 de groeipercentages in de nieuwbouw wat tegenvielen met slechts 4 procent stijging.” De gemiddelde verkoopprijs van de nieuwbouwwoningen kwam in oktober uit op 282.000 euro.

Verwachting 2017

NVB hoopt over heel 2017 uit te komen op zo’n 36.000 verkochte nieuwbouwwoningen. Dat komt dan uit op een stijging van 9 procent ten opzichte van 2016. Vorig jaar werden ruim 33.000 nieuwe woningen verkocht.

Tekort aan nieuwbouw grote uitdaging

De grootste uitdaging blijft volgens NVB momenteel het tekort aan nieuwbouwaanbod. Met name de Randstad heeft te weinig harde bestemde bouwlocaties. Ook zijn er zorgen over de sterk oplopende bouwkosten en een gebrek aan voldoende vakmensen, materialen en componenten, laat de vereniging weten.

Reageer op dit artikel