nieuws

NEZZT bouwt in vijf maanden 110 woningen

woningbouw 1070

NEZZT bouwt in vijf maanden 110 woningen

Woningcorporatie de Alliantie en bouwer van verplaatsbare woningen NEZZT hebben in minder dan een half jaar tijd 110 sociale huurwoningen in Amsterdam gerealiseerd. Het gaat om De 88 eenpersoonsstudio’s en 22 tweepersoonsappartementen die minimaal tien jaar blijven staan.

“De behoefte aan betaalbare huurwoningen in Amsterdam is ontzettend groot. Samen met de gemeente zoeken we daarom naar extra locaties waar we voor statushouders betaalbare en kwalitatief goede woningen kunnen realiseren, zonder dat dit ten koste gaat van andere woningzoekenden”, verklaart Eddo Rats, regiodirecteur van de Alliantie de snelle bouw.

Voor starters en statushouders

De woningen zijn voor de ene helft bestemd voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning, statushouders, en de andere helft voor andere jonge starters op de woningmarkt. Om de integratie van de statushouders en interactie tussen de bewoners onderling te bevorderen, heeft de Alliantie het beheer van het gebouw uit handen gegeven aan Socius, die hen stimuleert om met elkaar activiteiten te ondernemen en zelf regie te pakken op hun woonomgeving.

Later nog zo’n project

Het woningproject, genaamd Karmijn, is het eerste van twee projecten die de Alliantie en NEZZT opleveren in Amsterdam in korte tijd. Begin 2018 worden aan de Van Lohuizenlaan nog eens 81 woningen voor dezelfde doelgroepen opgeleverd.

Reageer op dit artikel