nieuws

Heijmans levert 28 ‘tiny houses’ aan corporatie Nijkerk

woningbouw Premium 2563

Heijmans levert 28 ‘tiny houses’ aan corporatie Nijkerk

Heijmans heeft een contract gesloten voor de levering van 28 Heijmans One-woningen aan Woningstichting Nijkerk. Financiële details zijn niet bekendgemaakt.

De energiezuinige huisjes van 39 vierkante meter worden voor uiteenlopende doelgroepen ingezet als tijdelijke huurwoning. Ze worden in het tweede kwartaal van 2018 opgeleverd.

Volgens Heijmans is er door de druk op de woningmarkt veel vraag naar zijn nieuwe Heijmans One-woningen bij overheden, corporaties, zorginstellingen en beleggers. Sinds 2016 zijn er 135 besteld en deels al opgeleverd.

Vorige maand plaatste Heijmans voor woningcorporatie Wooninc. twintig woningen in Veldhoven. In 2016 zijn in Weert, Panningen en America 52 Heijmans One’s neergezet in opdracht van Wonen Limburg. Corporatie Huis & Erf nam zes woningen in Schijndel in gebruik. Deze zijn allemaal ingezet om tijdelijke woningkrapte op te vangen binnen de verschillende gemeentes.

Mogelijk ook Heijmans One-woningen aan particulieren leveren

Heijmans heeft de huisjes vooral bedoeld als tijdelijke woning, maar ook vanuit particulieren is er toenemende vraag naar tiny houses. Het bouwbedrijf zegt de mogelijkheden te bestuderen om ook aan particulieren te gaan leveren.

Reageer op dit artikel