nieuws

‘Bouwvakkers komen echt niet ongevraagd een woning binnen’

woningbouw Premium 1600

‘Bouwvakkers komen echt niet ongevraagd een woning binnen’

Dat bouwvakkers ongevraagd woningen betreden tijdens de renovatie van het wooncomplex op het Stadhuisplein in Rotterdam, is volgens aannemer Du Prie Bouw en Ontwikkeling onzin. “Er is maar één hoofdsleutel die in bezit is van de hoofduitvoerder. Bouwvakkers kunnen echt niet zomaar overal naar binnen.”

Dit zegt directeur Martijn du Prie in een reactie op klachten van studenten, waarover RTV Rijnmond schrijft. Volgens de studenten die sinds september in het wooncomplex wonen, zorgt de renovatie die nu nog plaatsvindt op de vijfde en zesde verdieping van het pand, voor grote overlast. RTV Rijnmond meldt dat er zelfs een bouwvakker in een van de huizen naar binnen zou zijn gelopen, terwijl er een meisje stond te douchen.

“Ik heb dit verhaal nog nooit eerder gehoord. Wij spreken altijd met de beheerder af wat er gedaan moet worden in het pand. En de beheerder legt dan contact met studenten wanneer het hem of haar het beste uitkomt dat wij dit klusje komen opknappen. Ongevraagd komen onze mensen echt niet de woningen binnen. Er is maar één hoofdsleutel, die in bezit is van de hoofduitvoerder. Het kan dus  niet zo zijn dat elke bouwvakker zomaar de woningen kan binnen komen. Bovendien zijn ze altijd met z’n tweeën”, legt de directeur uit. Du Prie Bouw en Ontwikkeling is overigens niet alleen aan het renoveren in het wooncomplex. Er is ook nog een bedrijf voor de installatietechnische zaken en de interieurbouw aangesteld. “Maar voor zover ik weet gaan ook zij zeer zorgvuldig om met het betreden van woningen.”

Student loopt illegaal rond op vijfde en zesde verdieping

Du Prie vindt de situatie erg vervelend, maar plaatst wel een kanttekening. “Als er problemen zijn in een gebouw, wordt er vaak al snel met een beschuldigende vinger naar de bouwvakkers gewezen. Maar de situatie wordt nooit van de andere kant bekeken. Want de student, die in het filmpje op RTV Rijnmond zijn klachten uit, loopt gewoon rond op de vijfde en zesde verdieping. Dat mag helemaal niet. Dat is zelfs illegaal.”

Problemen spelen nu een maand

Het gedoe in het wooncomplex is nu al ongeveer een maand aan de gang. Begin september zijn de studenten in het gebouw komen wonen. Du Prie: “Samen met onze opdrachtgever en de beheerder zijn wij al vanaf het begin in gesprek met de studenten om de situatie zo goed mogelijk te laten verlopen. Maar van de personen die in het item van RTV Rijnmond voorkomen, wisten wij niet dat ze klachten hadden.”

Geen ideale situatie

Overigens wonen de studenten op de onderste verdieping van het pand en wordt er uitsluitend gebouwd op de vijfde en zesde verdieping. Volgens Du Prie was al van te voren bekend dat deze twee verdiepingen niet voor het begin van het nieuwe schooljaar klaar zouden zijn. “Qua logistiek hebben wij de vijfde en zesde verdieping volledig gescheiden van de overige woonlagen. De situatie is natuurlijk niet ideaal: dat er studenten wonen, terwijl wij nog bezig zijn met renoveren. Maar daar kunnen wij niets aan veranderen. We hebben met de opdrachtgever afspraken gemaakt en daar houden we ons aan”, verklaart de directeur.

Reageer op dit artikel