nieuws

Rotterdam maakt inhaalslag met 10.000 woningen

woningbouw Premium 2305

Rotterdam maakt inhaalslag met 10.000 woningen

Rotterdam gaat de komende drie jaar tenminste 10.000 woningen bouwen. Dat heeft wethouder Ronald Schneider (Stedelijke Ontwikkeling) aangekondigd op de vastgoedbeurs Provada.

De woningbouwproductie in Maasstad viel met name vorig jaar tegen (750), maar moet dit jaar uitkomen op zo’n 3000.  En dat aantal gaat in de jaren daarop verder omhoog, verzekert de wethouder. “We zetten sterk in op verdichting in het centrum, maar ook buiten het centrum maken we een inhaalslag”, aldus Schneider.

De gemeente maakte gisteren al bekend dat ook in zakenwijk Rotterdam Central District  flink wat woningen bijkomen – in de komende paar jaar zeker vijfhonderd. De stad is afgestapt van het idee dat hier alleen ruimte is voor kantoren. Momenteel verrijzen ook op het Wijnhaveneiland opnieuw drie woontorens.

Gevarieerde wijken met ruimte voor bedrijven, kantoren en woningen zijn ook voorzien nabij de RDM Campus (Heijplaat) en het Merwe-Vierhavens gebied. Aan het Marconiplein worden twee voormalige torens van de gemeente omgebouwd. In totaal komen er zo’n 840 woningen in. Eerder werd de derde ‘Europoint’ toren verbouwd tot Rotterdam Science Tower en verhuurd aan onderwijsinstellingen, laboratoria en kantoorgebruikers.

Verder wordt momenteel fors geïnvesteerd in Rotterdam-Zuid. In de Afrikaanderwijk moeten zo’n 220 woningen verrijzen in het project Leeuwenkuil. In september wordt deze langgerekte locatie langs de Hilledijk op TenderNet gezet en kunnen ontwikkelaars zich melden. Er vlakbij zijn  twee andere grote bouwprojecten voorzien, te weten de Remisehof  (250 woningen) en de Machinistenhof (60 woningen). De woningprijzen in Rotterdam-Centrum stijgen snel en dat is voor velen reden om uit te wijken naar nieuwbouwlocaties op Zuid.

Reageer op dit artikel