nieuws

Ook BAM paste brandgevaarlijke gevelpanelen toe

woningbouw 4374

Ook BAM paste brandgevaarlijke gevelpanelen toe

Bij de Britse heksenjacht naar gebouwen met brandgevaarlijke gevelbekleding, zijn de autoriteiten ook gestuit op een project van BAM. Een 20 meter hoog studentencomplex in Newcastle blijkt deels bekleed met de gewraakte Reynobond aluminiumcomposietpanelen.

BAM Construct UK laat via een Nederlandse woordvoerder weten dat de brandveiligheidssituatie van het Shield gebouw in Newcastle niet vergelijkbaar is met die van de Grenfell toren waarin anderhalve week terug een dodelijke brand woedde. Het studentencomplex telt zeven verdiepingen, waar de Londense woontoren 24 bouwlagen telt. Bovendien is de gevel niet compleet bekleed met de aluminium composietpanelen met een kern van polyethyleen, benadrukt de zegsman.

Bij het Shield gebouw zijn vier verschillende typen gevelbekleding toegepast. Direct na de brand is er volgens BAM Construct direct extra informatie opgevraagd bij architect, bouwtoezicht en betrokken brandveiligheidsadviseurs. Dat gaf tot nu toe geen aanleiding tot aanpassingen. Het Shield gebouw moet in september, aan het begin van het nieuwe studiejaar, in gebruik worden genomen.

Reageer op dit artikel