nieuws

Duitse flat ontruimd vanwege Grenfell-gevelpanelen

woningbouw 2009

Duitse flat ontruimd vanwege Grenfell-gevelpanelen

De Duitse stad Wuppertal laat een elf verdiepingen tellend flatgebouw ontruimen vanwege brandgevaar. Het gebouw heeft platen als bekleding die vergelijkbaar zijn met de flat in Londen waar onlangs een grote rampzalige brand woedde.

De stad liet deze week weten dat juist door die brand het besluit over ontruiming is gevallen. Door de brand in Grenfell Tower in Kensington kwamen zeker 79 mensen om het leven. Het vuur kon zich onder andere razendsnel verspreiden door de brandbare wandplaten waarmee de woontoren bekleed was.

Inmiddels worden in Groot-Brittannië ook andere flats onderzocht. Van de 95 gebouwen die tot nu toe zijn bekeken, voldeed er geen een aan de brandveiligheidsvoorschriften.

Eerder deze week meldde de BBC dat de brandweer van Londen in mei alle 33 lokale gemeenteraden van de stad gewaarschuwd heeft voor het gebruik van brandbare gevelplaten .

De brandweer kwam met de waarschuwing na onderzoek van een brand in augustus. Daaruit bleek dat platen gemaakt van polystyreen en multiplex waarschijnlijk verspreiding van het vuur veroorzaakten.

Reageer op dit artikel