nieuws

Ambitieuze ontwikkelaar Vorm groeit sterk door

woningbouw Premium 2073

Ambitieuze ontwikkelaar Vorm groeit sterk door
Guido Benschop

Bouwende ontwikkelaar Vorm heeft vorig jaar een omzetsprong van 37 procent gemaakt naar 306 miljoen euro. Het bedrijf uit Papendrecht zet vol in op nieuwbouwwoningen met epc=0 of beter.

Het is goed toeven in de grote steden voor bouwende ontwikkelaars. Vorm heeft zijn orderportefeuille in 2016 met 400 miljoen euro zien groeien naar 1,35 miljard euro. De winst voor belastingen steeg van 14,5 miljoen euro (brutomarge 6,5%) in 2015 naar 27,7 miljoen euro (9,0%) vorig jaar.

Op weg naar de top 10

Vorm Holding is voornamelijk actief in Amsterdam, Utrecht en Den Haag. Opvallende nieuwe projecten waren afgelopen jaar onder andere de State in het Amstelkwartier en het Sluishuis in Amsterdam, met onder andere 380 energieneutrale appartementen.

Vorm Holding is de nummer 17 in de laatste Cobouw50-ranglijst van grootste bouwbedrijven van Nederland. Het bedrijf is naar eigen zeggen “op weg naar misschien al de top 10”.

Alle woningen minstens EPC=0

Directeuren Daan van der Vorm en Hans Meurs hebben een duurzame koers gekozen. Afgelopen jaar werden volgens hen forse stappen gezet in het bereiken van de wens om uiterlijk in 2018 alle nieuwe woningen te ontwikkelen op basis van de EPC 0-norm.

Inmiddels heeft Vorm 1.500 woningen op een norm ontwikkeld die lager ligt dan EPC 0, waaronder torens van 70 meter hoogte met een EPC lager dan -0,1. Vorm wil state of the art blijven, schrijven de directeuren in het jaarverslag.

“Het gaat ons als VORMers lukken ook competitief te blijven met de Elon Musks van buiten de branche, zelfs als we zelf Elon Musk-achtige ideeën moeten implementeren.”

Reageer op dit artikel