nieuws

Neprom en VEH: Nieuw kabinet moet flink gaan bouwen

woningbouw Premium 1745

Neprom en VEH: Nieuw kabinet moet flink gaan bouwen
Shutterstock

Een nieuw kabinet moet het bouwen van nieuwe woonwijken bovenaan de agenda zetten. Dat is de strekking van een open brief in de Volkskrant van Rob Mulder van Vereniging Eigen Huis en Jan Fokkema van Neprom, de koepel van projectontwikkelaars.

Zij signaleren een groeiend tekort aan woningen, doordat er al langere tijd te weinig wordt gebouwd. Vorig jaar kwamen er 54.000 nieuwe huizen bij. Dat is veel te weinig, betogen de twee. Volgend jaar krijgt Nederland te maken met een tekort van 200.000 woningen.

Wat Mulder en Fokkema betreft wordt er niet alleen gebouwd in de Randstad, maar ook op een verantwoorde manier daarbuiten. “We zullen moeten kijken naar de niet-waardevolle ruimte buiten de stad. Rommelige zones met verouderde, verspreid staande bebouwing.”

Ze pleiten daarom voor “een krachtig ministerie van Milieu, Ruimte, Wonen en Infrastructuur dat een nieuwe verstedelijking vaart en schwung kan geven”.

Reageer op dit artikel