nieuws

NDSM-werf krijgt er zevenhonderd woningen bij

woningbouw Premium 151

NDSM-werf krijgt er zevenhonderd woningen bij

De NDSM-werf in Amsterdam krijgt zevenhonderd nieuwe woningen en zal daarmee verder transformeren tot een “levendig stadsdistrict”. Deze zomer wordt gestart met de bouwwerkzaamheden.

Dat heeft ontwikkelconsortium Amsterdam Waterfront, bestaande uit VolkerWessels-onderdeel Biesterbos en Reggeborgh, bekend gemaakt.

In de eerste fase zullen 245 koop- en huurwoningen worden gerealiseerd aan de Pontkade. Op de begane grond van het gebouw zal ruimte worden geschapen voor horeca en retail. Aansluitend volgen elders op de werf nog eens 455 woningen.

Appartementenhotel aan waterzijde

Aan de waterzijde zal een appartementenhotel worden ontwikkeld, inclusief horecavoorzieningen en kantoren en 150 koop- en huurwoningen. Momenteel wordt aan de waterzijde al gewerkt aan het DEK5-gebouw, dat bestemd is voor creatieve bedrijven.

“De dynamiek, historie en diversiteit aan functies maken het uniek om aan dit deel van het IJ te wonen”, stelt de ontwikkelaar. “Er worden woningen in diverse categorieën gerealiseerd die de levendigheid en uitstraling van het gebied versterken.”

Vorig jaar leverde Amsterdam Waterfront al een grootschalige woongebouw op, bestaande uit bijna 380 studentenwoningen gecombineerd met een ROC van vierduizend vierkante meter.

Reageer op dit artikel