nieuws

Staedion trekt 125 miljoen uit voor nieuwbouw en onderhoud

woningbouw Premium 59

Staedion trekt 125 miljoen uit voor nieuwbouw en onderhoud

Staedion investeert dit jaar 125 miljoen euro in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud. Dat heeft de Haagse woningcorporatie bekendgemaakt.

De corporatie verwacht in 2017 ongeveer driehonderd nieuwe woningen op te leveren. Half februari staat de oplevering van 51 sociale huurwoningen aan de Tinaarlostraat gepland, rond de zomer zullen nog eens 72 woningen volgen  in het Energiekwartier.

Verder staat de ingrijpende verbetering van zo’n zeshonderd woningen in de wijken Mariahoeve en Den Haag Zuidwest op de rol. De woningen krijgen veilige verbrandingstoestellen, nieuwe ventilatiesystemen en betere isolatie.

Naast de ingrijpende woningverbeteringen en het reguliere onderhoud, staan bij ongeveer 7.000 woningen onderhoudswerkzaamheden gepland. Daarbij gaat het om bijvoorbeeld het vervangen van enkel glas door HR++ glas, het plaatsen van een cv-installatie, het vervangen van dakbedekking of voor schilderwerkzaamheden aan de buitenzijde van de woning.

Optimaal investeren

“Het beschikbaar maken van betaalbare woningen is onze kerntaak”, zegt Staedion-voorzitter Willem Krzeszewski. “We zijn continu op zoek naar de beste manier om onze middelen op efficiënte wijze in te zetten. Op deze manier investeren we optimaal in nieuwbouw, woningverbetering en onderhoud en geven we bewoners in Den Haag toegang tot een betaalbare comfortabele sociale huurwoning.”

Reageer op dit artikel