nieuws

Nijhuis Bouw trekt zich ‘geen bal’ aan van Tweede Kamer

woningbouw 197

Nijhuis Bouw trekt zich ‘geen bal’ aan van Tweede Kamer

De nieuwe ‘Bouwwet’, die bouwers een grotere aansprakelijkheid geeft, is nog altijd niet behandeld door de Tweede en Eerste Kamer. Bouwdirecteur Rob Nijhuis van Nijhuis Bouw trekt zich daar echter “geen bal van aan”.

 “Het is jammer dat het allemaal zo lang moet duren, maar wij gaan hoe dan ook gewoon door.” De wet die minister Blok wil invoeren om de positie van kopers te versterken is Nijhuis Bouw op het lijf geschreven, meent de bouwdirecteur van het familiebedrijf uit Rijssen.

Positieve pilots

“Het een goede zaak is dat bouwers zelf voor de hoogste kwaliteit gaan en dat ook aantonen. Wij deden ook mee met drie pilots. Wat mij opvalt is dat iedereen die er bij betrokken is enorm positief is.”

Het hele interview met Rob Nijhuis staat morgen (woensdag) in het weekblad van Cobouw. Naar verwachting behandelt de Tweede Kamer de zogeheten ‘Wet kwaliteitsborging voor het bouwen’ een dezer weken.

Reageer op dit artikel