nieuws

Eindhoven bouwt 1000 nieuwe woningen

woningbouw 82

Eindhoven bouwt 1000 nieuwe woningen

In het Emmasingelkwadrant in Eindhoven is plek voor de bouw van ruim 1000 woningen. Vooral aan de Vonderweg gaan eigenaren gemeente Eindhoven, woningcorporatie Woonbedrijf, Breevast en Foolen & Reijs woningen bouwen.

Dat staat in de nieuwe visie van de gemeente op het gebied tussen Vonderweg, Mathildelaan, Emmasingel en Willemstraat, bericht het Eindhovens Dagblad.

Wethouder Staf Depla zei bij de presentatie van de plannen: “We willen hiermee werk maken van de ambitie om in inwonertal te groeien om onze voorzieningen te waarborgen en zo een aantrekkelijke stad te blijven. Ook het al eerder aangekondigde park tussen het Regentenkwartier (Willemstraat) en Philips Lighting (nu Victoriakwartier) komt hierbij nadrukkelijk in beeld.”

Foolen & Reijs zal het eerste project uitvoeren. In de oksels van de Philips Lighting-vleugels verrijzen nog dit jaar de toren Onyx (133 appartementen) aan de Mathildelaan en het gebouw Gaagle (43 woningen) aan de Gaagelstraat. Daarna kan de ontwikkelaar de Victoriatoren, in het verlengde van de westelijke vleugel van Philips Lighting ontwikkelen. Die mag maximaal 80 meter hoog worden en zal zo’n 200 woningen bevatten, waarvan sommige met een zorgfunctie.

Bestemmingsplanwijziging is noodzakelijk

Het voormalige Philipspand HCZ aan de Vonderweg gaat inderdaad verdwijnen, bevestigde projectleider Jos Roijmans van Eindhoven. Eigenaar Breevast, Foolen en Reijs, gemeente Eindhoven en Woonbedrijf gaat hierbij een ruilverkaveling aan. Daardoor ontstaan duidelijke bouwkavels waar tot 2020 550 woningen gebouwd worden. Na 2020 volgen nog eens 500 huizen.

Wethouder Depla stelt dat er een woningmix voor alle doelgroepen komt. De gemeenteraad moet de plannen nog wel goedkeuren. Ook is een bestemmingsplanwijziging nodig.


Dit bericht verscheen eerder op Vastgoedmarkt.nl

Reageer op dit artikel