nieuws

Huizen op plek V&D Haarlem

woningbouw 176

Huizen op plek V&D Haarlem

De voormalige V&D in de Haarlemse wijk Schalkwijk is verkocht en wordt gesloopt. Ervoor in de plaats komen woningen, horeca en detailhandel. Komend voorjaar is de start van de bouwwerkzaamheden gepland.

“Met deze transformatie, een nieuwe bioscoop, nieuwe parkeergarage, een Albert Heijn XL, een Aldi, de bestaande winkels en 150 nieuwe woningen in het winkelcentrumgebied, krijgt het nieuwe hart van Schalkwijk langzaam maar zeker vorm”, schrijft de gemeente Haarlem in een persbericht. Ook voor de zuidkant van het winkelcentrum zijn plannen voor woningbouw. Hier gaat het om herontwikkeling van grotendeels leegstaande panden, zoals het oude postkantoor en de bijbehorende parkeerterreinen.

Vele honderden woningen

Wethouder Ruimtelijke Ontwikkeling Jeroen van Spijk: “Met de geplande woningbouw op de plek waar de V&D was, maar ook aan de Aziëweg en in het Middengebied aan de Surinameweg is het mogelijk vele honderden woningen toe te voegen. Vooral in het midden- en hogere huur- en koopsegment. Dit is enorm goed voor het winkelcentrum. We kunnen straks met recht spreken van een nieuw hart voor Schalkwijk.” 

Reageer op dit artikel