nieuws

Corporaties Amsterdam verdubbelen bouwproductie

woningbouw Premium 22

Corporaties Amsterdam verdubbelen bouwproductie
Scheefwoner laat zich niet wegjagen

De Amsterdamse woningcorporaties willen de nieuwbouw van sociale huurwoningen verdubbelen van 1200 naar 2400 nieuwe betaalbare huurwoningen per jaar.

De verbeterde financiële positie van de corporaties, en slimmer en goedkoper bouwen, maken het mogelijk om dit nieuwe bod aan de stad Amsterdam te doen, meldt de Amsterdam Federatie van Woningcorporaties (AFWC). Hiermee kan een einde komen aan de jarenlange daling van het aantal sociale huurwoningen. De corporaties gaan meer bouwen, minder verkopen en minder liberaliseren.

Corporaties blijven letten op betaalbaarheid

In juni vorig jaar werd nog een nieuwbouwproductie van 1200 sociale huurwoningen per jaar afgesproken. “De Amsterdamse woningcorporaties kunnen niet alleen per jaar veel meer nieuwe huurwoningen bouwen, maar blijven zich ook inspannen voor betaalbaarheid en duurzaamheid zoals afgesproken”, zegt Egbert de Vries, directeur van de AFWC.

De gemeente Amsterdam kondigde onlangs aan dat de nieuwbouwproductie fors omhoog moet om aan de groeiende vraag naar woningen in de stad tegemoet te komen en maakt plannen om een plek voor deze woningen te vinden.

Corporaties staan er beter voor

In de afgelopen jaren hebben de corporaties veel minder kunnen bouwen vanwege de lastige financiële positie en het veranderende overheidsbeleid. Inmiddels is staan de corporaties er beter voor.

Reageer op dit artikel