nieuws

Amsterdam bouwt 18.000 tot 40.000 woningen in Haven-Stad

woningbouw 109

Amsterdam bouwt 18.000 tot 40.000 woningen in Haven-Stad

Amsterdam gaat in Haven-Stad  tussen de 18.000 en 40.000 woningen bouwen. Daarmee heeft het college ingestemd. Nergens binnen de Ring kent de hoofdstad een gebied waar de stad momenteel met zo veel woningen wordt uitgebreid.

Haven-Stad telt  650 hectare en bestaat grofweg uit drie gebieden: de Sloterdijken, het havengebied en de Noordelijke IJoevers. Het gebied ligt op ongeveer tien minuten fietsen van het centrum van Amsterdam.

“Amsterdam groeit elk jaar met 11.000 nieuwe inwoners. De hoge ambities van Haven-Stad zorgen voor meer mogelijkheden. De behoefte aan woningen is groot en de ruimte is beperkt. Daarom is het gebied straks dichtbebouwd zoals bijvoorbeeld in de Rivierenbuurt, het Amstelkwartier en de Vara-strook”, zegt Eric van der Brug, wethouder Grondzaken en Ruimtelijke Ordening.

Gebieden in samenhang ontwikkeld

De drie gebieden van Haven-Stad zullen in samenhang worden ontwikkeld, zodat een goede mix van woningen, bedrijven, culturele en stedelijke voorzieningen ontstaat. Die combinatie van werken en wonen in een prettige leefomgeving staat in alle drie locaties voorop. Binnenkort begint de bouw van de eerste woningen in Sloterdijk Centrum.

Reageer op dit artikel