nieuws

Plan voor 800 huizen in Haags Laakhavens

woningbouw Premium 46

Plan voor 800 huizen in Haags Laakhavens

De braakliggende grond langs het spoor aan de Haagse Waldorpstraat, tegenover de Megastores, krijgt een nieuwe bestemming. Er komen 800 woningen.

De gemeente gaf deze week groen licht aan het plan ‘Walldorp Triple’ van ontwikkelaar Bond Development. Die gaat 800 huizen met een grote variëteit aan woningtypen, van sociale huurwoningen tot middeldure huur en studentenwoningen bouwen. De diversiteit komt terug in het uiterlijk van het complex: stadsblokken afgewisseld met drie woontorens, sterk verspringende groene daken en terrassen en een plint met een veelheid aan publieks- en bewonersfuncties.

Metamorfose

“Hiermee zet Laakhavens weer een nieuwe stap in de metamorfose van het aloude bedrijventerrein Laakhavens naar binnenstedelijk gebied waar wonen, werken en kennisontwikkeling samenkomen”, aldus wethouder Joris Wijsmuller (Stedelijke ontwikkeling). “Het draagt bij aan de verlevendiging van de Waldorpstraat en biedt aantrekkelijke woonruimte aan een breed scala aan woningzoekenden. Denk aan middeldure huurwoningen voor pas afgestudeerden, aan zo’n 240 sociale huurwoningen en aan woonruimte voor studenten.”

70 meter

Het wooncomplex wisselt 13 meter hoge stadsblokken af met drie woontorens van maximaal 70 meter, die minimaal 50 meter uit elkaar komen te staan. Aan de straatzijde is er langs de gevel ruimte voor een vijf meter breed trottoir met behoud van het 2-richtingen fietspad. Woningen met voordeuren aan de straat worden afgewisseld met collectieve voorzieningen en publieksfuncties als lichte horeca en dienstverlening.
Voor het energiegebruik worden zoveel mogelijk duurzame energiebronnen benut. Dat kan door aansluiting op het stadsverwarmingsnet dat voor de deur ligt en met energieopwekking via zonnepanelen. De daktuinen en groene daken dienen – naast uitzicht en collectief gebruik – ook voor isolatie en wateropvang.

 

Reageer op dit artikel