nieuws

Laatste kavels Oosterdokseiland bebouwd

woningbouw Premium 69

Laatste kavels Oosterdokseiland bebouwd
ODE

Gebiedsontwikkelaar BPD gaat de laatste twee kavels op de kop van het Amsterdamse Oosterdokseiland, naast het Centraal Station, bebouwen. Over vier jaar moet er 72.500 vierkante meter aan publieke voorzieningen, appartementen en kantoorruimte voor Booking.com staan.

Volgens de gemeente Amsterdam wordt de kop van Oosterdokseiland “een levendige omgeving waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, inspireren, wonen, werken en recreëren.”  Deze week werd bekend dat gebiedsontwikkelaar BPD de laatste twee kavels van het gebied gaat realiseren.

Grootste binnenstedelijk project

Oosterdokseiland is met 225.000 m² één van de grootste binnenstedelijke projecten in West-Europa. De laatste kavels bestaan uit een social hub, specifiek ontworpen om ontmoetingen te stimuleren.

De ontwikkeling van het gebied is ruim vijftien jaar geleden gestart. Ondanks een vertraging in de crisisjaren kan nu gestart worden met de laatste twee kavels. De afgelopen jaren hebben onder meer Vodafone, TomTom en Takeaway.com zich hier gevestigd. Ook voorzieningen als het conservatorium, de Openbare Bibliotheek, een hotel en horeca maken deel uit van het gebied.

Vlakbij Centraal Station

Wethouder Grondzaken Eric van der Burg: “Oosterdokseiland is een mooie, centrale plek om te wonen, werken en te ontspannen vlakbij het Centraal Station. Wij zijn blij dat we hier een duurzame openbare ruimte en woonlocatie kunnen creëren. En dat we Booking.com, dat zijn wortels in Amsterdam heeft liggen, een locatie kunnen bieden die past bij de groei en innovatieve manier van werken van het bedrijf.”

Sluitstuk

Jeroen Galle, projectdirecteur ODE namens BPD: “De laatste jaren is Oosterdokseiland uitgegroeid tot een dynamische plek waar dagelijks vele honderden mensen komen om te werken, wonen en ook uit te gaan. Het is een eigentijds onderdeel geworden van de binnenstad van Amsterdam. Dit laatste deelplan, ontworpen door UN Studio/Ben van Berkel, is het sluitstuk voor de totstandkoming van dit gebied, met uitzicht over het Oosterdok, het IJ en de oude binnenstad”.

Reageer op dit artikel