nieuws

Van Wanrooij Bouw mag 529 huizen bouwen

woningbouw 71

Van Wanrooij Bouw mag 529 huizen bouwen

Woningcorporatie Thuisvester en Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling uit Geffen hebben hun handtekening onder een omvangrijke meerjarige samenwerkingsovereenkomst gezet. Het betreft 257 te ontwikkelen en te bouwen huurwoningen en de koop van bijna 72.000 vierkante meter grond voor de ontwikkeling en bouw van 272 koopwoningen.

De woningen worden gebouwd in de gemeenten Oosterhout, Rucphen en Zundert. De huurwoningen gaat Thuisvester verhuren in de sociale sector. De koopwoningen worden door Van Wanrooij voor eigen rekening en risico ontwikkeld.

Totaalpakket

Ongeveer een jaar geleden bood Thuisvester enkele ontwikkelende bouwbedrijven het gehele pakket op een innovatieve manier aan. Zij werden gepolst voor een totaalaanpak, waarbij de bouwer de aankoop van de bouwrijpe grond inclusief het bouw- en verkooprisico voor de koopwoningen op zich diende te nemen en de huurwoningen op basis van het programma van eisen van Thuisvester moest realiseren.

Van Wanrooij deed de meest passende aanbieding en gaat de woningen bouwen volgens het eigen OPTIO-concept. Naar verwachting gaan de eerste koopwoningen al komend najaar in de verkoop. De bouw van de eerste projecten staat gepland in het voorjaar van 2017.

Nieuwe manier van samenwerken 

Van Wanrooij is blij met de opdracht. Clemie van Wanrooij, statutair directeur van de bouwer: “Van Wanrooij hecht als familiebedrijf aan goede en langdurige samenwerkingen. Met Thuisvester is daarvoor een heel goede basis gevormd. Van Wanrooij is blij met deze omvangrijke opdracht die tevens een nieuwe vorm van samenwerking met woningcorporaties betekent.”

Reageer op dit artikel