nieuws

Nieuwe huurders Brunelkamp 100% doorstromers

woningbouw 13

Nieuwe huurders Brunelkamp 100% doorstromers

Alle twaalf gloednieuwe eengezinswoningen aan de Brunelkamp in Leiderdorp zijn verhuurd. Afgelopen week kregen 43 nieuwe bewoners de sleutel, waarvan 100 procent doorstroomt uit een oude huurwoning.

Corporatie Rijnhart heeft daar bij de toewijzing op gelet en gaf voorrang aan gezinnen. De woningen zijn in razend tempo gebouwd. Aannemer IBB Kondor is halverwege april 2016 gestart met de bouw van de eengezinswoningen. Drie maanden later staan er twaalf woningen met alles erop en eraan.

Deze snelle bouw is mogelijk omdat veel elementen in de fabriek kant-en-klaar gemaakt worden. Per dag werden de muren en het dak van één woning in elkaar gezet. De woningen liggen aan de Brunelkamp tegenover het ziekenhuis in de wijk Voorhof. Het gaat om vierkamerwoningen van ruim 100 m2 met energielabel A en een huurprijs van 711 euro per maand. 

Gezinnen

Alle 12 nieuwe huurders laten een huurwoning achter. De woningen worden bewoond door gezinnen van minimaal drie personen. De eerste twee groepen die voorrang kregen op een woning zijn huurders van Rijnhart Wonen uit Leiderdorp of Zoeterwoude die een woning achterlieten. Gevolgd door huurders van een andere woningcorporaties die aangesloten zijn bij Woningnet.

Tot slot kwam de groep overige belangstellenden op basis van inschrijfduur bij Woningnet. Uiteindelijk zijn 3 huurders van Rijnhart Wonen de gelukkige lokale doorstromers. De andere 9 nieuwe huurders komen uit Zoeterwoude (1), Leiden (6), Voorschoten (1) en Oegstgeest (1). Daarmee vervult dit nieuwbouwproject ook een rol in de regionale woningmarkt. In totaal komen er 43 mensen wonen. Vooral jonge huurders in de leeftijd van enkele maanden tot maximaal 62 jaar. De buurt wordt 20 kinderen rijker.

Reageer op dit artikel