nieuws

Woningplannen Blauwe Stad splijten provinciebestuur Groningen

woningbouw Premium 22

Woningplannen Blauwe Stad splijten provinciebestuur Groningen

Een plan van bouwbedrijf Geveke om in de Blauwe Stad in Groningen 150 woningen te bouwen leidt tot verdeeldheid in het provinciebestuur. Dat schrijft Dagblad van het Noorden naar aanleiding van een vergadering van Provinciale Staten van Groningen.

Geveke wil in het Havenkwartier van de Blauwe Stad in eerste instantie 36 energieneutrale huizen bouwen. Zodra er acht verkocht zijn gaat de Groningse bouwer aan de slag. Het wijkje kan in de ogen van Geveke uitgroeien tot een wijk met 150 huizen.
Na vragen van VVD-Statenlid Nico Bakker over het plan van Geveke bleek de coalitie van SP, ChristenUnie, GroenLinks, CDA en D66 verdeeld.
Gedeputeerde Henk Staghouwer (ChristenUnie) wil niets liever dan Blauwestad snel ontwikkelen. Zijn collega Eelco Eikenaar (SP) is bang dat door extra huizen in Baluwe Stad  minder woningen worden verkocht in omliggende gemeenten in krimpgebied Oost-Groningen.
De provincie is eigenaar van Blauwestad en heeft er op papier als projectontwikkelaar belang bij dat er veel kavels worden verkocht aan. Sinds het weglopen van bouwbedrijven Ballast Nedam en BAM in 2007 en het instorten van de huizenmarkt heeft de provincie op het bouwproject van 130 miljoen euro al ongeveer 70 miljoen euro afgeschreven.
VVD’er Bakker gooide olie op vuur door te stellen dat Blauwe Stad “niet bedacht is om groenten te verbouwen.”

Reageer op dit artikel