nieuws

Delft krijgt wijkje met KLM-huisjes

woningbouw 136

Delft krijgt wijkje met KLM-huisjes
KLM

De gemeente Delft, Ontwikkelingsbedrijf Spoorzone Delft en investeerder Chris Oomen hebben een ontwikkelovereenkomst getekend voor de bouw van Delft Village, een dorpje bestaande uit huizen met Delfts-Blauwe gevels.

Het wijkje wordt onderdeel van het nog te ontwikkelen gebied Nieuw Delft, tussen het station en de binnenstad. De huizen zijn gebaseerd op de beroemde KLM-huisjes, gevuld met jenever, die de luchtvaartmaatschappij al sinds de jaren ‘50 weggeeft aan mensen die World Business Class reizen.

Investeerder

Na een haalbaarheidsonderzoek besloot Oomen, tevens bestuursvoorzitter van zorgverzekeraar DSW en rijk geworden als derivatenhandelaar met het door hem opgerichte Optiver, in het wijkje te investeren.

Architect Frits van Dongen, voormalig rijksbouwmeester, is aangetrokken om het idee verder uit te werken naar een definitief ontwerp. Ter Steege begeleidt de ontwikkeling van de locatie namens opdrachtgever Delft Village BV. Eind dit jaar wordt het voorlopige ontwerp verwacht.
De planning is om in 2017 met de bouw te beginnen.

Reageer op dit artikel