nieuws

Amsterdam bouwt 1000 woningen voor vluchtelingen en studenten

woningbouw 55

Amsterdam bouwt 1000 woningen voor vluchtelingen en studenten

De gemeente Amsterdam gaat op vier plekken in de stad grote complexen bouwen voor vluchtelingen en studenten. Woensdag maakte wethouder Laurens Ivens (wonen) drie locaties in Oost en op IJburg bekend. Over de vierde plek wordt nog gesproken.

De tijdelijke gebouwen krijgen vier of vijf bouwlagen, met daarin totaal duizend woningen van 21 vierkante meter. De helft van de huizen gaat naar vluchtelingen met een verblijfsstatus. De andere vijfhonderd zijn bestemd voor studenten. De oplevering staat gepland voor juni volgend jaar. De nieuwbouw is bedoeld voor een periode van tien jaar.
Ivens kondigde aan naar nog vier andere plekken te zoeken. Nog voor de zomer maakt hij bekend waar die complexen gebouwd gaan worden.
Omdat de huisvesting van vluchtelingen extra druk veroorzaakt op de sociale woningmarkt, gaan Amsterdamse corporaties versneld vijfhonderd betaalbare huurwoningen bouwen op vijf plekken in Noord, Nieuw-West en Zuidoost. De bouw hiervan start eind dit jaar.

Reageer op dit artikel