nieuws

Vorm wint tender woontoren Overhoeks

woningbouw Premium 39

Vorm wint tender woontoren Overhoeks

Vorm gaat in Amsterdam, vlak achter filmmuseum Eye en de A’dam-toren een 75 meter hoge woontoren ontwikkelen en bouwen. De gemeente Amsterdam heeft het bedrijf uit Papendrecht geslecteerd uit vijf inschrijvers.

De selectie vond plaats op basis van minimumeisen en twee gunningscriteria: een bod op het optierecht en een op te geven energieprestatie coefficient.

Een groot deel van de toren krijgt de functie wonen, waaronder ook studenhuisvesting. Daarnaast is er ruimte voor kantoren, bedrijven, voorzieningen en ondergronds parkeren. De oplevering staat gepland voor 2020.

Coby van Berkum, voorzitter dagelijks bestuur stadsdeel Noord: “De vraag naar woningen is groot in Amsterdam. Ik ben blij dat de geselecteerde ontwikkelaar hier ook studentenhuisvesting gaat realiseren. Zo biedt Overhoeks straks voor ook ruimte aan een divers publiek met uiteenlopende woonwensen.”

In totaal zullen komende jaren in Overhoeks vijf torens tot 110 meter hoogte verrijzen. Dat moet het gebied maken tot een levendige uitbreiding van het centrumgebied van Amsterdam.

Reageer op dit artikel