nieuws

Zwevende brug verbindt woontorens Rotterdam

woningbouw

Zwevende brug verbindt woontorens Rotterdam

Hoog tussen twee nieuwe woontorens aan de Rotterdamse Wilhelminapier komt een zwevende brug met restaurant, dakterras en een skybar. The Sax moet in 2020 een nieuwe attractie zijn in het centrum van de Maasstad.

The Sax is een project van ontwikkelaars BPD en Synchroon. De ontwikkeling werd met de gemeente Rotterdam beklonken op vastgoedbeurs Mipim in Cannes. De twee torens krijgen de afzonderlijke namen Philadelphia en Havana. De eerste wordt 70 meter hoog en krijgt 110 woningen, de tweede wordt 150 meter hoog en biedt ruimte aan 250 appartementen. Bovenop komt een skybar met spectaculair uitzicht over het centrum en de de haven van Rotterdam. 

Wilhelminapier

The Sax verrijst aan de voet van de iconische Erasmusbrug, naast het Luxor Theater en een metrostation. Op de Wilhelminapier zijn op dit moment de woontorens Boston en Seattle in aanbouw. De ondergrondse garage van dit complex strekt zich ook uit onder de kavel van the Sax.  

Locoburgemeester van Rotterdam, Ronald Schneider, toonde zich in Cannes opgetogen over de ontwikkeling van The Sax: “Steeds meer mensen willen zich vestigen in het centrum van de stad. Een doelstelling voor het woonbeleid is het stimuleren van economische ontwikkeling en levenskwaliteit, vooral voor jonge professionals en de midden en hogere inkomensgroepen. In samenwerking met investeerders willen wij manieren realiseren om meer aantrekkelijke woonomgevingen te creëren.” 

Reageer op dit artikel