nieuws

Ontwikkelaar BPD zet in op online verkoop woningen

woningbouw

Ontwikkelaar BPD zet in op online verkoop woningen

BPD gaat, als eerste ontwikkelaar van Nederland, zijn nieuwbouwwoningen ook online verkopen. Eerst op één project, vanaf de zomer mogelijk bij alle projecten.

Ontwikkelaars die via een website gedetailleerde informatie verstrekken over hun woningaanbod zijn er in overvloed. Ontwikkelaars die kopers ook de mogelijkheid bieden om hun toekomstige woning in een digitaal winkelmandje te laden en vervolgens online een handtekening onder de koopakte te laten zetten, niet. Sterker nog, BPD claimt de eerste in Nederland te zijn die dat doet.

En wel met ingang van vandaag. Een kleine zestig woningen in het project Hoef en Haag, een nieuw dorp aan de Lek in Vianen dat door AM en BPD wordt ontwikkeld, zijn online te koop. Komende dagen kunnen geïnteresseerden hun keuze maken, waarna de woningtoewijzing zal plaatsvinden. De eerste officiële online aankoop volgt kort daarna, verwacht BPD.

Het betreft een pilot, waaraan een jarenlange voorbereiding vooraf is gegaan, zegt Jessie Wagenaar, directeur Verkoop en Gebiedsmarketing van BPD. “Wordt het een succes, dan volgen snel nog drie projecten. En vanaf de zomer kunnen dan mogelijk al onze nieuwbouwprojecten online worden aangekocht.”

BPD speelt volgens haar in op het veranderende koopgedrag van consumenten. Die is steeds meer online georiënteerd. Ook bij de zoektocht naar een nieuwe woning is internet vandaag de dag de voornaamste bron – en niet langer de etalage van de plaatselijke makelaardij.

“In deze groeiende woningmarkt is het een onomkeerbare ontwikkeling dat wij mogelijk maken. Wij zien het als sluitstuk in ons nu al grotendeels online afspelende oriëntatieproces”, aldus Wagenaar.

Voordeel voor potentiële woningkopers is dat ze alle informatie in een persoonlijke online omgeving kunnen raadplegen. “Dan heb je het onder meer over het aanbod, de ligging, de bereikbaarheid, de deelplannen en natuurlijk plattegronden en nadere specificaties. Alles wat je nodig hebt om een goede keuze te maken.”

Als eenmaal wordt besloten om over te gaan tot aankoop, kunnen kopers online hun handtekening zetten onder de koopakte. Voor de akte van levering moeten kopers wel nog langs de notaris.

Een online aankoopproces heeft voor BPD als groot voordeel dat ze nog beter inzicht krijgt in de wensen en mogelijkheden van potentiële klanten, geeft Wagenaar aan. Volgens haar wordt vertrouwelijk omgegaan met alle data. “De marktinformatie gebruiken we alleen maar om nog betere woningen te maken.”

Reageer op dit artikel