nieuws

Dekker zit ruziënde gemeenten en corporaties achter broek aan

woningbouw

Dekker zit ruziënde gemeenten en corporaties achter broek aan

Een speciale commissie gaat corporaties en gemeenten achter de broek aan zitten als er onvoldoende plannen zijn voor sociale woningbouw. Sybilla Dekker wordt voorzitter van de commissie die minister Blok adviseert.

Gemeenten en corporaties moeten sinds 1 juli 2014 prestatieafspraken maken over de productie van sociale huurwoningen. Niet altijd gaat dat even goed. Om te voorkomen dat wachtlijsten voor huurders langer worden grijpt minister Blok in. Hij installeert een speciale commissie die vanaf 1 april operationeel is.

De commissie geeft “zwaarwegende” adviezen. Uiteindelijk bepaalt de minister hoe met conflictsituaties moet worden omgegaan.  

Oud-minister Dekker wordt voorzitter van de geschillenclub. De overige leden zijn: Elly Blanksma, Lodewijk de Waal en Jan van der Schaar. Zij zijn voorgedragen door respectievelijk de VNG, Woonbond en Aedes.

 

Reageer op dit artikel