nieuws

Parijs gaat voor gebouw met 1000 bomen op dak

woningbouw

Parijs gaat voor gebouw met 1000 bomen op dak

Het ontwerp Mille Arbre, een multifunctioneel gebouwencomplex met op het dak 1000 bomen, heeft de prijsvraag Reinventing Paris gewonnen. Het Parijse stadsbestuur wil het project van 550 miljoen laten realiseren.

Dat schrijft de Franse krant Le Figaro op zijn website. Het ontwerp van de Japanse architect Sou Fujimoto en de Parijse architect Manal Rachdi is uitverkoren uit 372 projecten. Het complex, op een driehoekige plint in de vorm van een schip, telt 127 woningen, een viersterrenhotel met 250 kamers, 27.000 vierkante meter kantoorruimte en op de achtste verdieping een tuinterras, restaurants en een compleet bos. De locatie van het geplande gebouw doet nu dienst alsparkeerplaats.

Reageer op dit artikel