nieuws

Experiment lening voor zelfbouwers

woningbouw

Experiment lening voor zelfbouwers

Zelfbouwers met een laag inkomen kunnen in Den Haag bij wijze van proef een lening krijgen van maximaal 30.000 euro. Voorwaarde om hiervoor in aanmerking te komen is dat zij een hypotheek nemen met Nationale Hypotheekgarantie die past bij hun inkomen.

De door de gemeente verstrekte lening is de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij. Daarna betaalt de koper rente en aflossing op basis van inkomensgroei. De regeling is bedoeld voor starters met inkomens tussen 30.000 en 35.000 euro. Deze zogeheten Ik bouw betaalbaar-starterslening wordt ook gebruikt in onder meer Almere.

De Zuid-Hollandse gemeente heeft drie locaties beschikbaar gesteld waarvoor leningen kunnen worden afgesloten. Het gaat daarbij in totaal om 34 woningen met een tuin en om appartementencomplex met twintig à dertig eenheden.

Reageer op dit artikel