nieuws

BAM Woningbouw gaat KYP toepassen bij W&R-woningen

woningbouw Premium

BAM Woningbouw gaat KYP toepassen bij W&R-woningen

BAM Woningbouw gaat het online planningsprogramma KYP toepassen bij al haar Waarde & Riant-woningen. Dat hebben de ondernemingen donderdag bekendgemaakt.

KYP maakt het mogelijk om met alle betrokken co-makers real-time te communiceren over de planning. Daardoor wordt het voor alle partijen eenvoudiger om de gemaakte afspraken na te komen.

Er waren veel positieve reacties

“Het programma is bij een vijftal projecten getest en er waren veel positieve reacties”, zegt Camiel van der Veeken van BAM Woningbouw W&R. “Voor onze comakers geeft KYP meer inzicht in de stand en voortgang van de planning, ook wanneer ze zelf nog niet aan het werk zijn. Daarmee kan de capaciteit beter gepland worden en wachttijden en dus faalkosten voorkomen.”

Erkenning

Christian Euser van KYP: “Wij zien dit bedrijfsbrede gebruik door BAM Woningbouw W&R als een stuk erkenning van ons product. De digitale planning is een andere oplossing dan alleen een papieren planning in de bouwkeet. Bouwen is communiceren en dat gaat met KYP heel gemakkelijk.”

BAM Woningbouw W&R is het expertisecentrum van BAM Woningbouw op het gebied van woonconcepten. W&R werkt landelijk voor ontwikkelaars, corporaties en beleggers. In de ruim 20 jaar dat W&R bestaat, zijn bijna 16.000 “comfortabele en betaalbare W&R-woning” opgeleverd.

KYP werd bedacht en ontwikkeld door Stan Roestenberg, de man achter Bohemen, de ontwikkelaar die zonder aannemers huizen bouwt.

Reageer op dit artikel