nieuws

Bot & Van der Ham best presterende bouwer in 2015

woningbouw

Bot & Van der Ham best presterende bouwer in 2015

Bouwbedrijf Bot & Van der Ham is het best presterende bouwbedrijf van 2015. Het bedrijf uit Meerkerk kreeg op de website bouwprestaties.nl meer dan vijftig beoordelingen en scoorde gemiddeld een 8,3 op klanttevredenheid.

Rehorst Bouw uit Bergambacht won in de categorie tot vijftig beoordelingen met een gemiddelde score van 8,2.

De prijzen worden jaarlijks uitgereikt door de Stichting Klantgericht Bouwen (SKB) die bij meer dan honderd aangesloten bouwbedrijven de klanttevredenheid meet. Dat doet de stichting door enquêteformulieren op te sturen naar kopers van nieuwbouwwoningen. SKB wil hiermee de openheid en transparantie in de bouw bevorderen, waardoor consumenten gemakkelijker een goede aannemer voor hun nieuwbouwwoning kunnen vinden.

De enquêtes bevatten meer dan tachtig vragen over verschillende fasen in het bouwproces, van de verkoopfase tot de oplevering en de nazorg. Op alle vragen kennen consumenten een score toe. Daarnaast kunnen ze kort hun bevindingen met de aannemer kwijt.

Edwin Groot, directeur van de SKB, zag de gemiddelde beoordeling in het afgelopen jaar licht dalen van een 7,1 naar een 7,0. “In de voorgaande jaren zagen we de klanttevredenheid juist toenemen. Ik denk toch dat het feit dat bouwers het weer wat drukker krijgen negatieve gevolgen heeft voor de tevredenheid van consumenten. We hameren er bij onze leden ook op dat communicatie met de klant minstens zo belangrijk is dan de goede uitvoering van een huis.”

De SKB verstuurde vorig jaar in totaal ruim 5500 enquêtes. Ongeveer 40 procent daarvan werd ingevuld.

Reageer op dit artikel