nieuws

Weer eigen metselschooltjes aannemer

woningbouw Premium

Weer eigen metselschooltjes aannemer

Alarm! Een hele generatie metselaars ontbreekt. Aannemers richten weer hun eigen schooltjes op.

“Metselen moet je leren langs het touwtje”, zegt directievoorzitter Hans Smit van Koopmans Bouwgroep uit Enschede. “Wij hebben dertien leermeesters die ieder zo’n twee jongeren aankunnen. Je hebt bijna geen leerling-metselaars meer. Een hele generatie is weg. Gelukkig wil de overheid de scholen weer kleiner maken. De oude technische school komt hopelijk in een modern jasje weer terug in de praktijk.”

Directeur Harry Ruperts van corporatie Welbions: “Het vieren van het behalen van het hoogste punt bij nieuwbouwprojecten, zie ik altijd als een feestje van de bouwers. Hun vakmanschap blijft vaak onderbelicht. Als de bouwers hun vak niet verstaan, heb je een groot probleem. Daarom stimuleren wij in de regio graag stageplekken. Ook corporaties hebben belang bij goede vakmensen.”

Reageer op dit artikel