nieuws

KondorWessels koopt grond Arnhem van Phanos-curator

woningbouw

KondorWessels koopt grond Arnhem van Phanos-curator

KondorWessels Projecten heeft een overeenkomst gesloten voor de aankoop van 150 hectare aan de zuidzijde van de Rijn in Arnhem. Het gaat om de percelen die in bezit waren van de curator van projectontwikkelaar Phanos.

Financiële details van de transactie zijn niet bekendgemaakt. De afgelopen maand is er namens de curator van het failliete Phanos een plan gepresenteerd voor het project De Eilanden 2.0. Het plan gaat uit van de ontwikkeling van twee eilanden met diverse functies en de mogelijkheid tot het realiseren van een bijzonder stadspark in het uiterwaardengebied Meinerswijk. Het idee gaat uit van 250 grote of 350 kleine woningen op Stadsblokken en het bedrijventerrein in Meinerswijk.

VolkerWessels-onderneming Kondor Wessels zegt “voldoende mogelijkheden” te zien om het plan samen met de gemeente Arnhem verder uit te werken. “Dit binnen de voor het gebied vastgestelde gebiedsvisie, zodat Arnhem ook een gezicht krijgt aan de zuidzijde van de Rijn”, meldt het concern.

Phanos ging in mei 2012 failliet. Sindsdien doet de curator er alles aan om iets van de investeringen terug te zien. Onlangs leende SNS Property Finance Phanos Nederrijn 35 miljoen euro voor de aankoop van de grond.

Reageer op dit artikel