nieuws

Subsidie voor zelfbouw succes in Noord-Brabant

woningbouw

Starters op de woningmarkt in Noord-Brabant zijn enthousiast over zelfbouwsubsidie.

Van de 2100 woningen die de afgelopen zeven jaar zijn gebouwd met deze subsidie, zijn er 1700 gerealiseerd door starters. Onderzoek van de provincie Noord-Brabant wijst dat uit. De subsidie moet er voor zorgen dat de eerste lastige fase van een zelfbouwproject financieel kan worden overbrugd. Voor het inschakelen van een architect en overige voorbereidingskosten komen zelfbouwers in aanmerking voor een bijdrage van 4000 euro. Tweederde van de woningen is verrezen in de kernen van het platteland. Doorgaans gaat het om bouwprojecten van minder dan 20 huizen, gemiddeld 16. Slechts een kwart van de projecten komt hierboven uit. In totaal was 9 miljoen euro beschikbaar voor subsidies. Hiervan is 8,4 miljoen euro uitgegeven. De regeling eindigt per 1 juli aanstaande.

Reageer op dit artikel