nieuws

Middelburg sneller energieneutraal

woningbouw

Projectontwikkelaars die in Middelburg nog bouwgrond willen kopen, moeten er duurzame huizen op bouwen.

Daarmee wil de gemeente het doel van energieneutrale gemeente zijn in 2050 sneller bereiken.

Die ambitie is in 2012 uitgesproken, maar in de praktijk blijkt dat tot nu toe projectontwikkelaars zijn geselecteerd die slechts voldoen aan wat in het Bouwbesluit over energiezuinigheid staat; en dat is te weinig, vinden burgemeester en wethouders. Ook bij nieuwbouw van gemeentelijke accommodaties wordt veel te weinig gedaan aan beperking van het energiegebruik. Ook daarover had de gemeenteraad in 2012 al besloten dat de gemeente het voorbeeld zou moeten geven op het gebied van energieneutrale gebouwen.

Het college van B&W wil nu met de aanscherping van de regels over grondverkoop, sneller resultaten te bereiken.

Reageer op dit artikel