nieuws

Blok start onderzoek naar verplichte eindnota nieuwbouwwoning

woningbouw

Blok start onderzoek naar verplichte eindnota nieuwbouwwoning

Minister Blok (wonen) start een verkenning naar een verplichte eindnota bij oplevering van nieuwbouwwoningen. In die eindnota zou moeten staan welke partij welk aandeel heeft geleverd aan de bouw en welk bedrag zij daarvoor heeft ontvangen. Bedragen zouden moeten worden opgedeeld in winst en opstal en worden toegerekend aan afzonderlijke producten, diensten en partijen.

De eindnota is een voorstel van de parlementaire commissie huizenprijzen en moet meer transparantie bieden in de kosten en prijzen van huizen. Dat is volgens de commissie die onder leiding stond van D66’er Kees Verhoeven van belang voor een gezonde concurrentie en een goed geïnformeerde consument. Blok voelt weinig voor een verplichte eindnota. Hij vreest voor enorme administratieve lasten. Onder druk van D66’er Koolmees beloofde hij dinsdagavond in de Tweede Kamer toch een verkenning te starten. “Ik zal daarover praten met consumenten en bouwers.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels