nieuws

Miljoenenstrop Leidschendam

woningbouw

Miljoenenstrop Leidschendam

De Zuid-Hollandse gemeente Leidschendam-Voorburg heeft een verlies van 15,7 miljoen euro geboekt op het project Duivenvoordecorridor. De tegenvaller werd ontdekt tijdens de doorlichting van de grondexploitatie.

Burgemeester en wethouders zeggen geschokt te zijn over de tegenvaller. Niettemin geven ze aan dat de gemeente genoeg geld in kas heeft om het verlies op te vangen. Het college wil de kosten beperken door planoptimalisatie. Ideeën hiervoor zijn in ontwikkeling. De Duivenvoordecorridor is een gebied tussen Leidschendam-Voorburg en Voorschoten. Plannen om het karakteristieke landschap te behouden, kregen hun uitwerking in het concept Duivenvoordecorridor. De glastuinbouw in het gebied verdwijnt. Er komt in beperkte mate woningbouw

Reageer op dit artikel