nieuws

Energiesprong zet ‘Huis vol energie’ in de etalage

woningbouw Premium

Het online platform Huis vol Energie zoekt een nieuwe eigenaar. Het platform biedt particulieren die hun huis energiezuinig willen verbouwen of een energiezuinig huis willen bouwen een podium.

Het platform werd twee jaar geleden gelanceerd door Energiesprong, een innovatieprogramma van kennis- en netwerkorganisatie Platform 31. Sinds de oprichting hebben 550 woningeigenaren zich bij het initiatief aangesloten. De website trekt tienduizenden belangstellenden.  In een toelichting laat Platform31 weten dat de verzelfstandiging van de website de kans biedt om nieuwe ideeën te ontwikkelen. Als potentiële overnamekandidaten noemt de organisatie onder meer creatieve ondernemers, maatschappelijke organisaties en uitgevers.   Wie de website wil overnemen moet een plan indienen met daarin ideeën over de toekomstige koers van het platform. Het beste plan kan erop rekenen dat via Platform31 de helft van de kosten van de verzelfstandiging wordt betaald. Daarbij geldt een maximum bedrag van 50.000 euro. Het streven is om vanaf 2015 het platform zelfstandig te laten draaien.

Reageer op dit artikel