nieuws

Aannemer doet voorstel funderingen Margrietstraat

woningbouw Premium

Aannemer doet voorstel funderingen Margrietstraat

Brefu Funderingstechnieken heeft de eigenaren van de oneven woningen in de Margrietstraat in Rotterdam een offerte gedaan voor het vervangen van de funderingen. Een betonnen vloer op stalen buispalen komt in de plaats van de houten vloer en houten palen.

Eerst zorgen Brefu uit Breda en onderaannemer Schijf uit Uithoorn voor de stabilisatie van de voorgevel, met een staalconstructie aan de binnenzijde. “Voordat we de houten begane grondvloer verwijderen, omdat het zandcunet van de straat tegen de voorgevel drukt”, aldus directeur Marco Poppelaars van Brefu. Tijdens het slopen van de vloer wordt een stempelraam aangebracht. Vervolgens wordt een betonnen vloer gestort, met inkassingen in de bouwmuren. De stalen buispalen worden in delen in de bodem geperst, door openingen in de betonnen vloer. Tenslotte brengt de aannemer de nieuwe fundering op spanning. Poppelaars schat de kosten op 50.000 euro per Vereniging van Eigenaars met een beneden- en een bovenwoning.

Kruipruimte verdiept

Brefu Funderingstechnieken past dezelfde werkwijze toe op 27 woningen in de nabijgelegen Lisbloemstraat, ook in Hillegersberg in het stadsdeel Overschie. Burgemeester Aboutaleb heeft het project op 11 april bezocht en uitleg gekregen. De opdrachtgevers zijn particuliere eigenaar-bewoners en een grote vastgoedeigenaar. De kruipruimte wordt verdiept, zodat de benedenwoning een ruimte erbij krijgt met een hoogte van 2,25 meter. “Dat is helaas bij de woningen aan de Margrietstraat niet mogelijk”, aldus Poppelaars. Een deel van een schoolgebouw op de hoek van de Margrietstraat is al hergefundeerd door Brefu. Een ander deel van dat gebouw wordt momenteel gesloopt.

Reageer op dit artikel