nieuws

Studenten TU Delft nemen deel aan Solar Decathlon

woningbouw

Studenten TU Delft nemen deel aan Solar Decathlon

Studenten van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft nemen deel aan de Solar Diathlon 2014 in Parijs. Ze bouwen een 50 jaar oude rijtjeswoning na, voorzien van een schil met isolatie en zonnepanelen.

De Solar Decathlon is begonnen in de Verenigde Staten. De Europese spin-off vond in 2010 en 2012 in Madrid plaats, nog zonder deelnemers uit Nederland. Met de Solar Decathlon 2014, die van 27 juni tot 3 juli plaatsvindt naast het paleis van de vroegere Zonnekoning in Versailles, komt daar verandering in. Een team van de faculteit Bouwkunde van de TU Delft houdt donderdag de kick-off meeting van zijn project ‘Prêt-à-Loger’. “We bouwen een rijtjeswoning uit Honselersdijk na en voegen een schil van isolatie en zonnepanelen toe”, vertelt student Tim Jonathan.


Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels