nieuws

Passiefhuis verstookt 75 procent minder

woningbouw Premium

R oscobouw bo uwt in het Noord-Brabantse Heesch een passiefhuis. Het PassiefHuisProjectenrekenPakket becijfert voor het resultaat een energieverbruik van 15 kilowatt uur per vierkante meter per jaar: 75 procent minder dan in een vergelijkbare conventionele woning. De wanden worden traditioneel gebouwd met een spouwmuur. Het binnenspouwblad bestaat uit Silka-kalkzandsteenelementen van Xella. De elementen bestaan uit […]

R oscobouw bo uwt in het Noord-Brabantse Heesch een passiefhuis. Het PassiefHuisProjectenrekenPakket becijfert voor het resultaat een energieverbruik van 15 kilowatt uur per vierkante meter per jaar: 75 procent minder dan in een vergelijkbare conventionele woning. De wanden worden traditioneel gebouwd met een spouwmuur. Het binnenspouwblad bestaat uit Silka-kalkzandsteenelementen van Xella. De elementen bestaan uit 240 millimeter pir-isolatie, een luchtspouw van 30 millimeter en een bakstenen buitengevel. De schil heeft een rc-waarde van 10. De elementen zijn 900 millimeter lang en 650 millimeter hoog. De afmetingen van de elementen zorgen voor minder naden en beperken zo de kans op luchtlekken. Die kans vermindert verder door de naden vol en zat te vullen met lijm. De kozijnen die worden geplaatst komen mede met een dubbele kierdichting tot een U-waarde van 0,8. Het drievoudige glas dat erin zit heeft een U-waarde van 0,5.

Reageer op dit artikel